Eén van mijn grote wensen op fotografiegebied, was het vastleggen met de camera van een IJsvogel. Tot op heden had ik tijdens mij zwerftochten door de natuur weleens een IJsvogel voorbij zien vliegen, maar helaas niet meer dan dat.

Op 3 september ben ik de hele dag op vogelsafari geweest in de Flevopolder, samen met Maaike, Robin & Willem Bakker. Ik kreeg van Robin & Willem een aanbod om mee te gaan naar een aantal locaties met bijna 100% “IJsvogelgarantie”.

Onderweg naar onze eerste locatie, zagen we al na een paar minuten lopen de eerste IJsvogels voorbij vliegen langs het pad richting de Lepelaarhut, maar eenmaal bij de hut duurde het bijna een uur voor dat de eerste IJsvogel zich liet zien. Het vogeltje zat eigenlijk net iets te ver weg voor een goede foto, maar “who cares”, ik had mijn eerste IJsvogel vastgelegd.

Op de terugweg van de Lepelaarhut naar de auto´s, kregen we langs het Trekvogelpad onze tweede IJsvogel in het vizier.
Eerst gezeten op de dekplaat van een stuw, vlak daarna op een stokje achter de stuw en een paar minuten later even verderop in het riet. Deze zat al dichterbij.


Aangekomen op onze volgende locatie in de omgeving van het Oostvaardersveld, werden we vrijwel onmiddellijk aangenaam verrast door de aanwezigheid van een jong mannetje, die ons gedurende 10 minuten trakteerde op een vis- en vliegshow en die tussendoor ook nog even de tijd nam om voor onze camera´s te poseren. Me Happy smiley

Al met al een geweldige dag. Missie geslaagd !!!