Natuur in Beeld is een initiatief van het Naturalis Biodiversity Center & Partners. Het streven van dit initiatief is, om de Nederlandse biodiversiteit zo compleet mogelijk in beeld te brengen. Door de inspanningen van een aantal professionals en een groot aantal enthousiaste amateurs, komt er van steeds meer soorten fotomateriaal beschikbaar, maar zijn er helaas ook nog veel soorten waar geen beeldmateriaal voor handen is.

Sinds eind oktober ben ik druk bezig om te zien of ik fotomateriaal in mijn archief heb, wat in aanmerking komt voor plaatsing op Natuur in Beeld. De foto´s moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Naast de kwaliteit en de grootte van de fotobestanden is het ook van belang, dat de aangeboden foto´s een meerwaarde hebben boven het al beschikbare materiaal. Voor alle voorwaarden kunt je terecht op de startpagina van Natuur in Beeld.

Inmiddels zijn er al 67 van mijn foto´s opgenomen in de beeldbank, waarvan ik bij een aantal soorten de eerste beeldaanbieder ben. Daarnaast zijn er nog een aantal foto´s in behandeling en wachten op goedkeuring voor plaatsing.

Kijk voor mijn bijdragen aan dit initiatief naar mijn fotopagina op Natuur in Beeld.